Uludağın acemisiyiz. 3 arkadaş yarın geliyoruz Yardım!
Arkadaşlar bir aksilik olmazsa 3 arkadaş yarın kendi aracımızla uludağa geleceğiz.
Şu an için kayabileceğimiz en güzel pistler hangisi. Bu pistler için skipassı nerden alınır? kaç paradır?
Bazı yerlerin indirimli sikipas verdiğini duymuştum, buralar nereleridir.
Bir yol yordam öğretin şu acemilere...
Cevap: Uludağın acemisiyiz. 3 arkadaş yarın geliyoruz Yardım!
Uludağa geldiğinizde ulaşma şansınız olursa yarın bende ordayım elimden geldğince yardımcı olmaya calışırım..
[quote=albastar;111104]arkadaşlar bir aksilik olmazsa 3 arkadaş yarın kendi aracımızla uludağa geleceğiz.
şu an için kayabileceğimiz en güzel pistler hangisi. Bu pistler için skipassı nerden alınır? Kaç paradır?
Bazı yerlerin indirimli sikipas verdiğini duymuştum, buralar nereleridir.
Bir yol yordam öğretin şu acemilere...[/quote]
uludağda örencilere sanırım indirimli skipas var her pistın önündeki gişelerden alabilirsiniz genellikle her pistin skipası farklı simdi su skipas burda gecer diyemem çunki sizin kayak seviyenizi bilmiyorum zor pistlerde ortak olanlar var ornek olarak tütyeli ve itlayan pistlei ortaktır tutyeli 2 kontur atar italyan tek kontur
Uludağ'da pistler 2 temel bölgeden oluşur. Birinci ve ikinci bölge pistleri.
İkinci bölge pistleri için tek bir passcard alıyorsun ve heryerde geçiyor.
Birinci bölge biraz karışık. Hemen her pistin ayrı passcard'ı olduğu gibi bazı kartlar birkaç
pisti kapsıyabiliyor. Gerçi Ağaoğlu pistlerini açmadığına göre durum daha da karışmıştır.
Birinci bölge pistleri de kendi arasında iki grupta toparlanabilir.
Cennetkaya pistleri ve Mandıra bölgesi pistleri. Buna göre :
1-) I. Bölge Pistleri
a-) Cennet-Cehennem Bölgesi Pistleri
- Kara Kuv. 1100 m
- Kervansaray 1100 m
- Beceren 900 m
- Osman Yüce 650 m
- Fahri 1100 m
- Ergün (Alkoçlar) 800 m
- Belvü 900 m
- Karkay 700 m
b-) Mandra Bölgesi Pistleri
- Kuşaklıkaya 3000 m
- Tutyeli 2750 m
- İtalyan 650 m
- Mandıra 600 m
2-) II. Bölge Pistleri
- Maden 4000 m
- Beden Terbiyesi 2750 m
- Kırkgözler 950 m
Seçeceğiniz pistleri sevyenize göre belirlemenizi tavsiye ederim.
Eğer her birinizin kayma seviyesi farklı ise 2. bölgeyi tercih edebilirsiniz.
Hem her otelin önünde baby lift mevcut, hem de adam akıllı inişler var.
Birinci bölgede Beceren ve Kervansaray en kolay başlangıç sevyesi pistleri.
İyi eğlenceler dilerim.
Çok güzel bir bilgilendirme Bombadillo Uludağa gidiyorum ama pistleri bu kadar ayrıntılı bilmiyordum. Açıklamaların devamını bekliyoruz :)
teşekkürler bombadillo :D
Acemiler için 2.bölge daha uygun diyorlar.Ben kar sapanını bitirdim bir sonraki aşamaya geçmeyi deneyeceğim hangi pistleri önerirsiniz.
ikinci bölgede otel önü liftleri kullanırsanız daha doğru ancak beden terbiyesi ve maden telesiej için aaynısını söyliyemiyeceğim Türkiyenin en zor pistlerinden iki tanesi
[quote=skiboardmania;112153]ikinci bölgede otel önü liftleri kullanırsanız daha doğru ancak beden terbiyesi ve maden telesiej için aaynısını söyliyemiyeceğim Türkiyenin en zor pistlerinden iki tanesi[/quote]
ahh be skiboardmania... keşke bunu demeseydin... onlara gelinceye kadar daha neler var neler... ayrıca ikisinde de kolay rotalar var... ;)