bu plastıkler bordunun uc kısımlarındakı carpma darbelerını en aza ındırmek ıcın bordunun uc kısımları kırılmaz
bu plastıkler bordunun uc kısımlarındakı carpma darbelerını en aza ındırmek ıcın bordunun uc kısımları kırılmaz
gokhan kaan Erkan A rh(+) 1982 inş.muh.Rossignol Contrast , oxygen , nidecker
almaty kazakhistan -
Siyah - Beyaz , Ölüm - Yaşam
İşe yarıyor yani
Peki bu bariyerlerin ucuzu pahalısı oluyor mu? Bunları ortalama kaça temin edebilirim?
Serhat Akdağ
AB Rh(+)
26.08.1989
Sakarya/Adapazarı
wax kayacağınız yüzeye göre (yani karın durumuna göre) dolgudan sonra yapılır. temelde domuş kar ve taze kar diye 2 uç kutup arasında bi ayarda yapılır, misal daha sert donmuş kar için yapılan wax uygulaması yaparsanız ve taze kara çıkarsanız, kar kayağınız yada boardunuzun altına yapışır ve dönüşlerde sıkıntı yaşarsınız. Örn; spx'in sezon öncesi kampanya ile yaptığı bakımda bu tip bi wax uygulaması yapılmış (yada yapılmamış) ki sırf bu yüzden kendimi az yerde bulmadım.ayla Nickli Üyeden Alıntı
bunun waxing ayarını yarışlarda bile gizli tutuyorlar bildiğim kadarıyla.
S. Can GÜLOĞLU
20.11.1982 / Ankara
A rh(+)
Elan-MagFire
Yok o kadar da devlet sıırı değil aslında ama size aşağıda bir tablo yolluyorum, gördüğünüz gibi oldukça detaylı, çok fazla çeşidi var, işin içinden çıkmak zor. Yarışçılar her gün kayaklarına vax yapar ve tablodaki inceliklere daha dikkat ederler zira orada saliseler önemlidir ama bizler için en yalın haliyle Palandöken'e gidecek birinin soğuk hava vaxı ya da bu hafta Kartepe'ye gidecek birinin daha sıcak hava vaxı yapması doğru olacaktır.
http://www.soldaskiwax.com/Matrix.htm
zaten çok palı bişe deılserhat_katliam Nickli Üyeden Alıntı
gokhan kaan Erkan A rh(+) 1982 inş.muh.Rossignol Contrast , oxygen , nidecker
almaty kazakhistan -
Siyah - Beyaz , Ölüm - Yaşam
Dediğim gibi site de benden çok daha bilgili ve tecrübeli arkadaşlar var. Ama maden sen istedin bende nacizane tecrübelerimi yazayım.
Eğer kendin yapmayı deneyeceksen önerim, önce internetten konu ile ilgili çok sayıdaki videolardan bir kaçını seyretmen.
İlk olarak kayak yada board'un altnın iyi bir fırça yada bez ile temizlenmesi gerekli. Wax sadece küçük çizikleri doduracağı için, derin çizikler için dolgu malzemesi gerekecektir ki bununuzman biri tarafından yapılması doğru olacaktır.
Satın alacağın wax paketi içerisinde farklı renklerde (açık mavi, pembe) farklı dereceler için uygulamacak wax kalıpları bulunur. Uygun olanı sectikten sonra wax kalıplarını aşırı sıcak olmayan bir ütünün tabanına değdirerek boardun tabanına damlat. Ben wax yaparken ütünün alt kısımını mutfakta kullanılan aliminyum folyo ile kapladım. folyoyu geniş bir şekilde 5 kat katladıktan sonra ütünün atlına geçirip kenarlarından ütüye bantladım. Eğer bunu yapmazsan wax ütünün altından ve buhar deliklerinden temizlenmez ütüden de olur annenden yada eşinden fırça yersin.
Zemine çok fazla wax damlatmana gerek yok. çünkü sana çok ince bir tabaka gerekli, fazla olursa daha sonra temizleme aşamasında zorlanırsın.
Daha sonra altı folyo kaplı ütü ile yavas yavaş wax damlalarını zemine yay. Burda ütünün aşırı sıcak olmamasına dikkat etki zemin yanmasın. Ütüyü düşük ısıdan başlatıp yavaş yavaş arttırarak uygun ısıyı bulman daha sağlıklı olacaktır. Wax tüm yüzeye yayıldıktan sonra yaklaşık yarım saat boardu açık havada bekleterek sertleşmesini sağla.
Daha sonra bir fırça yardımıyla zemindeki waxı temizlemen gerekli. Ben bu işi camcıdan aldığım 15 cm lik düz bir cam parçası ile yaptım. İnternetteki videolarda bunu nasıl yapacağını görürsün.
Denemek istersen, ne yaparsan yap
1 - Ütünün sıcaklığı fazla olmasın
2 - Bu işlemleri evde yapma. (Ortaya yayılacak wax parçalarının temizlenmesi neredeyse imkansız)
Bilim ve Teknik Dergisinin bu ayki sayısında waxlama,kayak bakımı, ayrıca Kros kayağı konularında güzel yazılar var.
0 RH (+) İstanbul/Ataşehir
Kayak:Rossignol Zenith9,5Bağlama: Ross.1s20Baton:LEKI Carbon-TS Bot: Head EzOn6.5Kask:Ross.TOXIC2.0
Toma; uzun zamandır bilim teknik almamıştım,hem bahaneyle güzel olucaktır,sağol
koray_k ; sağol abi,şimdilik tek kızıcak anne var ;D sonuçta herkes zamanla öğreniyor bunu,benimde amacım bu,alışa alışa,board yakmadan işie kapmakonun dışında,bu iş için,özel,sıcaklığı kendi ayarlayan bi ütü yok mu ? yada vaxların üstünde kaç derecede ısıtılması gerektiği gibi bilgi yazıyor mu ?
g.kaan ; pahalı değilse almam gerekicek,çünkü 110 kilonun çarpması baya şiddetli oluyor
ayla hanım,sıcak vax benim anladığım teorik bilgi kadarıyla sıcak havalarda yapılan bi uygulama,yani havalar sıcakken,ama kartepeye gittiğimizde hava sıcak olsa bile boaard'un altı soğukla temas edicek,biraz açabilir misiniz acaba?
Yok82 ; peki dediğiniz bilgiye göre her hava durumuna göre ( hava değiştiğinde ) vax mı yapmak gerekir,yoksa senede 1-2 böyle yapmamak sorun oluşturur mu ?
Serhat Akdağ
AB Rh(+)
26.08.1989
Sakarya/Adapazarı
bu linkte nasıl yapıldığı güzel anlatılıyor....
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=zhseHErAVdg"]YouTube - #318 How To Wax A Snowboard[/ame]
link? ???
Serhat Akdağ
AB Rh(+)
26.08.1989
Sakarya/Adapazarı