link yoook
nerede hakikaten
Serhat Bey,
Sadece bu işe özel vax ütüleri var ama fiyatları 200-250 lira civarındadır. Evet onların ısıları ayarlıdır 120-130 derecelerde ısınır, normal ütülerde genelde ısının kaç derece olduğunu göremezsiniz.
Nerede ne vax konusuna gelince yine örnek veriyorum Palandöken'de hava -20 derece iken karın ısısının -5 olması, aynı şekilde Kartepe'de hava -5 iken de karın -20 olması pek mümkün olmayacağı için sadece hava sıcaklığına bakarak (karın ısısını ölçmeniz daha zor olacaktır) kullanacağınız vaxın rengine karar verebilirsiniz. Sıcak vax deyince anlaşılması gereken sıcak hava vaxı değil, vaxın sıcak uygulamayla yani ütüyle yapılmasıdır.
Wax konusunda açılmış eski başlıklar var. Gerek Proshop'un gerekse Ayla hanım ve başka kullanıcıların uzun ve ayrıntılı açıklamaları ve alıntıları var. Burdaki soruların çoğunun cevabı oralarda var.
Eğer ekipmanınıza meraklıysanız wax ve ufak tefek bakımı öğrenmenizi öneririm. Aksi taktirde en çok 1 hafta kaydıktan sonra, kayağınızı/bordunuzu işi bilen bir ustaya teslim edip wax ve gerekli bakımını yaptırın.
Türkiye'de ne yazık ki ekipman bakımı konusunda, profesyonel sporcular arasında bile bir bilgisizlik var anladığım kadarıyla. İspanya'da 2007 yılında yapılan Universiade oyunları belgeselini izledim geçenlerde. Gayet sıcak bir havada yapılmış oyunlar, pist dışı hep toprak, büyük olasılıkla yapay karda yarışmışlar. Belgeselin sonunda Türkiye adına yarışan genç bir sporcumuz ağlarcasına yarışı terk ettiğini söylüyordu, resmen şunları söyledi "kayaklarımın wax'ı yanlışmış, ben bugüne kadar hiç yarış bırakmamıştım". Eğer durum gerçekten böyleyse pes doğrusu.
Board: CAPiTA Black Snowboard of Death 159 / BATALEON Evil Twin 155
Baglama: UNION Force / UNION Contact_______Bot: DEELUXE ID Fitchl
tekrar veriyom linki
youtube cracker varsa direkt bu sayfada görürsünüz zaten...
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=zhseHErAVdg"]YouTube - #318 How To Wax A Snowboard[/ame]
youtube.com/watch?v=zhseHErAVdg
Selam millet, uludağ'da 2. bölgede waxlama yapan , önerebiliceginiz yada bildiginiz bir yer varmı? Zamanım az oldugu için ist'te yaptırma sansım yok
B +/ <br />12.08.1984 /<br />ISTANBUL/<br />Burton Motion 51-56
excalibur07 ; dediğin programı yükledim,teşekkürler,burada gösterildiği gibi basit bi olay mı yoksa,ısıtma olayı vs. kısmı baya uzun sürüyor mu ?
dagbasindayim ; bahsettiğiniz gibi ekipmanımı edindikten sonra uzun süre ona bağlı kalacağımdan , iyi korumak istiyorum
Ayla hanım ; eğer astarı yüzünü geçmezse edinirim ütüyü,çünkü board yakmaktansa ütü almayı yeğlerim
sıcak vax olayını şimdi anladım,teşekkürler,ama ilk başta tabi profosyonellere bırakmak gerek işi,zamanla kendim yapıcam,yakmak istemem![]()
Serhat Akdağ
AB Rh(+)
26.08.1989
Sakarya/Adapazarı
burada nomal ütü kullanıyor eleman....
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=eshjR_idDHY&feature=re lated"]YouTube - How To: Wax A Snowboard[/ame]
en rahatı bu video anlatım.....
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=RDRoKCAFtX8"]YouTube - How to Wax a Snowboard[/ame]
Kardeşimin aklına gelen bi düşünce var bu videoları izlerken,"okadar wax çıktı,bunları tekrar kullansak olmaz mı?" dedi,sizce olur mu ordan çıkanları tekrar kullanmak , kazıyınca çıkanları ?
excalibur07 ; sağol videolar için,baya bişeyler anladım
Serhat Akdağ
AB Rh(+)
26.08.1989
Sakarya/Adapazarı