ılgazda ki acı olay - Sayfa 3
Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
31 sonuçtan 21 ile 30 arası

Konu: ılgazda ki acı olay

Standart Ynt: ılgazda ki acı olay

Acı bir olay, direklerden uzak durmak lazım. Karda düşmeye benzemez bu...

Bence direklerin dağ yönünde 1 metre kadar uzağına sağlam bir ağ gerilmeli. Yırtılmayacak, deforme olmayacak cinsten. Kayakçı direğe çarpasıya kadar ağ onu yavaşlatacak, darbeyi emecek. Minder de olsa, kalın da olsa yiyeceğiniz G şoku değişmeyecek çünkü...
    Hayatta kalmak, haz alma duygusunun teşvik ettiği risk alma ve dikkatli davranma arasındaki ince çizgidir.

şahsen ılgazda kidurumları bilmiyorum ama eğer ki bir insanın hayatına mal olan bir durum varsa orda sorun da vardır eminim ki bu arkadaşımızın vurduğu yeri yeni yastıklamışlardır bizim ülkemizde malesef önlem almak için maliyetleri birilerinin hayatları olarak belirliyoruz....

Alıntı ayla Nickli Üyeden Alıntı
    Var standartlar da denetleyen yok, bir de akıl ve insanlık yok, illa da denetleyiciye bırakılmamalı, biraz aklı başında bir yönetici adam gibi kaplar direğin etrafını.
    Bu yuzden bir arpa boyu ilerliyemiyoruz.
    Böyle bir kaza Amerika'da olsa mesela hiç abartısız milyon dolar tazminat alırlar, giden gidiyor tabii parası olmaz işin ama...
    Tazminat disinda sorumlu kisi veya kisler hapis cezasina carptirilir.

Slalom: Rossi T-power Viper 167cm + rossi axial pro 100
    Freeskiing: K2 Public Enemy 174cm + rossi SAS2 120
    Bot: Salomon Impact Pro
    A(Rh) +

Hepimizin başı sağolsun :'( allah ailesine sabır versin...
    Mert Can Mutlu

ok
    Ziyaretçi

ailesine sabır kardeşimize rahmet diliyorum.

Ne yazıkki şikayet eden , hakkımızı arayan bi toplum değiliz olayın özü bu. bireyler toplumu , toplumda bu denetliyecekleri , bizi yöneticekleri oluşturur.

Öncelikle hakkımızı aramayı bilmeliyiz tabi bunun için haklarımızın ne olduğunu bilmeliyiz tabiki okumayan bir toplumun öğrenme güdüsü olmadığından devamlı eksik kalıyoruz.

Çok yazık sanırım en fazla ölüm bizim kayak tesislerimizde oluyo...

insanın canının değerinin bu kadar ucuz olduğu bir ülkede yaşıyor olmak gerçekten çok ama çok üzücü. İnsanlar hata yapabilir , kontrolünü kaybedebilir ya da herhangi bir aksilik olabilir. Bölge yetkililerin bütün bu aksilikleri düşünüp önlem almaları gerekiyor.Kayak merkezlerindeki tüm ölümler yeterli güvenlik sağlansaydı önlenebilirdi. Sürekli baş sağlığı diliyoruz. Yazık insanımıza annelerimize babalarımıza gençlerimize..
    Bin9yüz3..

Ben de tekrar bir kaza oldu sandım, bu yıl biliyorsunuz Federasyon aldı orada da işletmeyi ve geçenlerde resmi açılışı yaptılar, o resimlerde gördüm ben direklerin hepsinin etrafı kaplanmış.
    www.kayak.org.tr

olmamalı arkadaşlar bu kadar basit olmamalı ölüm............ bu tamamen insan hatasından kaynaklanan bir ölüm ya. ailesine başsağlığı diliyorum.bu haberler kayak sporuna başlayacak olan insanları çok tehlikeli bir spor diye korkutmaya sebep oluyor.ahhhhhh şu ihmaller olmasa.

allah rahmet eylesin ailesine başşağlığı dilerim :(
    Mehmet KURFEYİZ A RH(+)<br />ROSSİGNOL PMC 3000<br />KADİKÖY/İST

Standart Cevap: ılgazda ki acı olay

evet üstünden tam 3 sene geçti..o lanet yeri işleten ...
    uyarı yok..güvenlik yok..en yakın adam gibi sağlık merkezi kastamonu..doktor yok yaa doktor..hapis cezası paraya çevrilir..adamın umurunda mı geride kalanlara ne olduğu..
    şimdi 17 sini bitirmiş aslan gibi delikanlı olacaktı..uzun boyluydu ..öyle farklı bir çocuktuki..motor kullanır araba kullanır..sanıyorduk ki ona bir şey olmaz..yaktı gitti ailesini..
    hala düzelemediler..annesi hala psikolojik tedavi görüyor..babası eryip bitti..o güzelim aile darma duman oldu..cansız bedeninde gülümseyen yüzünü unutamıyorum hala..inanamadım,inanamadık..r esmi karşımda duruyor..ama hayat ölene inat devam ediyor..ama bizim için dünya o gün durdu..o gün kıyamet koptu..lanet olsun oranın sahplerine..en son sol elini sallayıp ,kayakları omuzunda telesiyeje giderken gördük..
    sonra..sonrası belli..kar demeyin bana,hele ı..z hiç demeyin..nefret ediyorum kıştan..
    aynı şeyi yaşasında anlasın tedbir almamanın sonuçlarını ve çaresizliği..
    Konu çağatay tarafından (27-02-2010 Saat 11:13 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon