Arabam için en iyi GPS Navigasyon Hangisi ?
Sayfa 1/11 123 ... SonSon
104 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Arabam için en iyi GPS Navigasyon Hangisi ?

Standart Arabam için en iyi GPS Navigasyon Hangisi ?

Gezmeyi seven biri olarak acaba arabama bir navigasyon cihazı alsam mı diye düşünmeye başladım.

Aranızda bu aletleri kullanan ya da bilgi sahibi olan var mıdır ?

Aslında arabanın teybi ile birlikte komple bir çözüm de olabilir ama bi sürü cihaz oldugundan iyi araştırmak istiyorum

Standart Cevap: Arabam için en iyi GPS Navigasyon Hangisi ?

Alıntı Palpatine Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gezmeyi seven biri olarak acaba arabama bir navigasyon cihazı alsam mı diye düşünmeye başladım.

Aranızda bu aletleri kullanan ya da bilgi sahibi olan var mıdır ?

Aslında arabanın teybi ile birlikte komple bir çözüm de olabilir ama bi sürü cihaz oldugundan iyi araştırmak istiyorum
    Merhaba boss,
    Ben geçen hafta aldım, hatta Ankara'da da onu kullanarak yolarımı buldum. Aldığım alet Navitech diye bir markanın p-110 modeliydi. Ekstra pek bir özelliği yok sadece navigasyon özelliği için almıştım zaten. Dolayısıyla en ucuzlarından birisini aldım, 270 TL civarına hepsiburadadan. Biraz daha para verilirse bluetooth araç kitlileri falan da var ama ben ihtiyaç duymadım.
    Alet beni ziyadesiyle memnun etti, Ankara'da öncelikle kardeşimin sınava gireceği yeri elimizle koymuş gibi bulduk, oradan halamların evine geçtik, orayı da çok rahat bulduk. Sonrasında akşam sizlerle buluşacakken mekanın adını yazınca direk bizi mekana yönlendirdi, geri halamlara dönerken akşam akşam çok rahat döndük, ertesi gün tekrar sınav yerine giderken yine aynı rahatlık.

Bu arada alette farklı şekillerde yönlendirme yapılabiliyor.

İsterseniz gideceğiniz yerin adresini giriyorsunuz, şehir, semt, cadde, sokak gibi ve sizi bulunduğunuz yerden oraya yönlendiriyor

İsterseniz gps koordinatlarını giriyorsunuz (ben örneğin daha evvel google earth de bulduğum bazı yerlerin koordinatlarını girdim) o şekilde de o noktaya sizi yönlendirebiliyor

İsterseniz de bulunduğunuz yere, ya da harita üzerinde işaretlediğiniz noktaya en yakın kamu alanları (üniversiteler, devlet daireleri) kafeler, barlar, restoranlar gibi pek çok kategori altındaki yeri sıralıyor ve onlar içinden seçtiğiniz birisine sizi yönlendiriyor.

bulunduğunuz noktayı veya harite üzerinden bulduğunuz bir noktayı favori yer olarak işaretleyip isim verebiliyorsunuz, daha sonra kolayca favoriler arasından onu bulup, oraya yönlendirmesini isteyebiliyorsunuz.

Bunlar dışında rota ile ilgili bazı özellikleri var ama henüz o kadar çözemedim aleti,

Yol bilgisayarı var, yol boyunca ne kadar süre hareket ettiğinizi, ne kadar süre beklediğinizi, ortalama hızınızın ne olduğunu, maksimum hızınızın ne olduğunu söylüyor. Şayet bir yere yönlendirdiyseniz hedefinize ne kadar kaldığını ve mevcut hızınızla oraya ne kadar süre sonra ulaşacağınızı gösteriyor.

Bu arada yönlendirmeyi hem görsel olarak harita üzerinden hem de sesli olarak yapıyor. Yalnız sesli olana çok fazla itibar etmemek gerekiyor, Kavşaklara yaklaştığınızda sağa dön sola dön diye değil de 1. çıkıştan çık, 2. çıkıştan çık şeklinde diyor, en iyisi haritadan takip etmek.

Bilgilendirme için teşekkürler drunk_bat, biraz bakınınca bu aletle video da izlenebildiğini gördüm.

Nasıl yapılır bilmiyorum ama böyle bir özelliği olması çocuklu aileler için hiç fena bi özellik değil
    Fiyatıda uygun görünüyor ama Navitech firmasına da nedense çok güvenemiyorum.

Sesli uyarı özelliği sistemi iyi olup da bu fiyat ve özelliklerde başka makinalar var mı , onlara da bakınmak lazım

Şu an piyasadakilerin en iyilerinden birisi Garmin geçen yıl nüvi 250W modelini aldım çok kullanışlı. Tavsiye ederim. Ekran çözünürlüğü çok iyi. Haritasıda çok iyi. Bluetooth lu modelleride var.
    Kayak : Rossignol Actys 200
    Bağlama : Rossignol Axium 100
    Bot : Rossignol Axium X
    Baton : Rossignol Actys
    Kan Grubu : Sarı-Kırmızı A RH (+)
    Telsiz : PMR 3.38

abi direk alacagin makina, navitech, navturk falan gibi biseyler olmali..
    yani turkiye haritalari en guclu olanlara yonel Garmin falanda cok iyi..

ama param var ve en iyisini alacam diyorsan TomTom dur bu isin krali.. bendede para olursa alicam..
    [rise and rise again, until the lambs become lions..]
    http://luniz.net
    http://twitter.com/CanDeger

Alıntı Palpatine Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilgilendirme için teşekkürler drunk_bat, biraz bakınınca bu aletle video da izlenebildiğini gördüm.

Nasıl yapılır bilmiyorum ama böyle bir özelliği olması çocuklu aileler için hiç fena bi özellik değil
    Fiyatıda uygun görünüyor ama Navitech firmasına da nedense çok güvenemiyorum.

Sesli uyarı özelliği sistemi iyi olup da bu fiyat ve özelliklerde başka makinalar var mı , onlara da bakınmak lazım
    evet resim görüntüleme; video ve müzik oynatma gibi özellikleri de var, sd kartla hafızası arttırılabiliyor, ben sadece deneme amaçlı içine bir mp3, birkaç foto, bir de video attım. Resimleri görüntülüyor, ses kalitesi düşük de olsa mp3 çalıyor. Fakat videonun mpeg4 formatında olması gerekiyormuş, format çevirmekle falan da uğraşmadım.

Ben aleti alırken sadece navigasyon özelliğiyle ilgilenmiştim, ve işimi görecek en ucuz aleti aldım, hepsiburada da epey bir kullanıcı yorumu da var, yorumlardan bilmediğim yerlerde dolaşma konusunda epey bir işime yarayacağını anladım, benim de aradığım buydu. tabi sizin bunun dışında ekstra beklentileriniz olabilir, daha fazla bütçe ayırıyorsanız, iyice araştırıp beklentilerinize göre birşeyler bakmak lazım.

Kesinlikle Next Navigasyonu öneririm...
    Turkey forumda ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsin...
    Başarsoft haritalı, 2013 yılına kadar upgrade ler ücretsiz.
    IGO8 programlı,
    Online olarak sistemin kurucusu ile (Bülent Tekcan) görüşebiliyorsunuz.
    İki modeli var (828 ve 708)
    Benim çıktığı ilk gün aldığım bir cihaz...Çıkması için 8-9 ay beklemiştim.
    Bende ki model 828, fotoğraf çekebilen modeli.
    Bir sürü özelliği var,
    Next Navigasyon Sistemleri / Next Navigation Systems dan ulaşabilirsin...
    veya TurkeyForum Community - Powered by vBulletin dan inceleyebilirsiniz...
    Dünyada iki farklı insan var, bilmek isteyenler ve inanmak isteyenler.

Friedrich Nietzsche

@palpatine: babacım senin araç scenic diil mi?

Alıntı oliver_han Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @palpatine: babacım senin araç scenic diil mi?
    Evet abi , 2001 model

Sayfa 1/11 123 ... SonSon

Bu Konudaki Etiketler